Funkcije magnezija drugi del

Ljudje uporabljamo magnezij že dolga leta za povečanje naše energije. Ne samo, da nam pomaga, da ostanemo budni prav tako pomaga, da preprečuje tisto utrujenost, ki je nepotrebna čez dan in da se zvečer kar se da dobro naspimo. Tisti, ki se srečujete s kronično utrujenostjo je zelo pomembno, da uživamo nadomestke za magnezij. Priporočljiva dnevna doza za naše telo je 400mg za tiste, ki imajo velike težave z spanjem. Če nam tablete ne odgovarjajo lahko prav tako dobimo dodatke v obliki injekcij. Kadar smo manjši je uživanje magnezija lahko nekoliko manjše kar 300mg na dan. Seveda pa so priporočila drugačna glede na naše stanje v življenju. Torej če smo noseči ali od tega kakšen spol imamo, pa tudi če hrani otroka skozi prsa ali če smo atletiki.

Potrebno je biti pozoren na stranske učinke magnezija. Ti pa so nizki pritisk, počasni srčni utrip, paralizo, komo ali smrt. Za ljudi, ki imajo neko določene težave s jetri ali morda ledvicami ali s pritiskom seje potrebno posvetovati s zdravnikom ali s farmacevtom, ki ima ustrezno izobrazbo.

Kadar bomo uživali nadomestke magnezija moramo biti pozorni na naslednje dejavnike, ki pa so lahko ključnega pomena za našo pre-doziranje. Kadar zaznamo diarejo in kadar je naš iztrebek tekoč je to prvi dejavnik zastrupitve s magnezijem. Alergijske reakcije so takoj druge na seznamu. Torej kadar opazimo, da težko dihamo in težki občutek na prsih in otečen obraz in ustnice ter usta so prav tako veliki pokazatelji.

Da bi si zagotovili da bo z nami vse vredu je potrebo da ni odmerek prevelik od 350mg. Seveda moramo pa biti tudi odgovorni za svoje zdravje in se moramo prav tako posvetovati z zdravnikom kadar jemljemo še druge tablete. Potrebno se je zavedati da nam pritisk pade tudi s tabletami in dvojni padec pritiska ni nikakor blagodejen za naše zdravje.

Ali nam magnezij lahko pomaga, da izgubimo kilograme hitro?

Magnezij je potreben za vso naše telo. Od kosti do zob, organov in celic, magnezij ti lahko pomaga izgubiti kilograme a vendar je potrebno telovaditi in jesti manj. Magnezij bo pomagal izdelovati energijo in s tem imate več moči za telovadbo in voljo do življenja. Magnezij lahko poveča testosteron v našem telesu, ki pa nam pomaga, da se hitreje znebimo maščob. Pomaga mišicam da porabijo več maščob da lažje izgubimo težo.

Vsa hrana, ki ima veliko proteinov nam ne bo samo pomagala, da bomo izgubili kilograme pač pa bo nam tudi pomagala do dobrega počutja. Vsi jogurti, ki imajo veliko proteinov so dobri za naše hujšanje.

Seveda pa nenazadnje še nasvet za dobro počutje, kakor koli se boste odločili je potrebno da se posvetujete s osebo, ki ima veliko znanja in je vredna zaupanja. Oseba potrebuje ne samo horizontalno pač pa tudi vertikalno znanje.