Pasti izdelave spletne strani

spletnestraniIzdelava Spletne strani – kaj morate vedeti

 Spletne strani so dokumenti ali podatkovni viri, ki sestavljajo internet. Pomembno je, da vsak, ki si želi izdelati spletno stran, razmišlja o zanimivi, zanesljivi, ažurirani spletni strani, da bo zanimiva tako spletnim uporabnikom kot oglaševalcem. Spodaj je nekaj nasvetov, ki jih morate upoštevati pri izdelavi spletne strani.
Vir: www.multimedija.si

 


HITRO NALAGANJE SPLETNIH STRANI

Nihče ne mara čakati, da se spletna stran naloži. Prepričajte se, da se vaša stran naloži le v nekaj sekundah, da se vaši obiskovalci strani ne bodo naveličali.

ENOSTAVNA NAVIGACIJA
Vaša stran lahko vsebuje zavihke, menije, povezave in vse ostalo. A prepričajte se, da je vse organizirano in sistematizirano, tako da bodo vaši obiskovalci preprosto našli odgovore na vprašanja, ki jih iščejo. Ljudje dostopajo do informacij preko spleta, ker jih lahko najdejo hitro in enostavno, zato ne pozabite na osnovne zahteve.

 

BERLJIVE PISAVE
Klasične in preproste pisave so najboljše. Pri grafičnem oblikovanju spletne strani ne rabite takoj uporabiti najbolj trendovske pisave, ker ni nujno, da se bo pisava vizualno ujemala z grafično podobo strani. Še posebej je potrebno paziti ali je pisava lahko in enostavno berljiva ter razumljiva. Z berljivo in razumljivo pisavo bodo uporabniki lažje prišli do informacij.

DOSTOPNOST IN ZDRUŽLJIVOST
Omogočite uporabnikom, da do vaše spletne strani dostopajo iz vseh naprav ali brskalnikov, ki se v današnjem svetu največ uporabljajo. Spletna stran, ki je prilagojena omenjenim napravam, pravimo, da ima responsive design. A vseeno je priporočljivo, da uporabnikom damo še možnost pregleda spletne strani kot na večjih zaslonih, saj se tam lažje znajdejo.   Za tablice in pametne telefone pa so priporočljive tudi mobilne aplikacije.

ZANESLJIVI IN VELJAVNI PODATKI TER INFORMACIJE
Pomembno je, da uporabnikom podajate zanesljive in preverjene informacije, saj tako pridobite na zaupanju in priljubljenosti tako obiskovalcev kot morebitnih sponzorjev.

DELUJOČE POVEZAVE
Ko daste na vašo spletno stran povezave, se prepričajte, da delujejo. Namreč nepreverjene in nedelujoče povezave vplivajo na priljubljenost ter zaupanje, uporabniki pa si nato raje informacije poiščejo kje drugje. Da ne omenimo, da nedelujoče povezave izjemno vplivajo na optimizacijo spletne strani.

GRAFIČNA OBLIKA SPLETNE STRANI
Naj bo vaša spletna stran že pred izdelavo premišljeno načrtovana, da bo njena podoba edinstvena in dovolj zanimiva, kar bo privabilo ljudi.

 Izdelava spletne strani lahko predstavljajo dober vir dohodka, ko pritegnejo širši krog uporabnikov in potencialnih oglaševalcev. Poskrbite, da boste upoštevali zgornje nasvete ter pridobili na zaupanju in kredibilnosti.