Izpit za čoln Koper nam nudi svobodo na morju

Vsako leto se veliko ljudi rado odpravi na morje, da se malo odpočijemo in uživa n soncu in v vodi, po dolgem in napornem delavnem letu. V kolikor pa bi si radi morje še nekoliko bolj popestrili, lahko razmišljamo v smeri, da bi naredili izpit za čoln Koper. Če opravimo izpit za čoln, si lahko poletje še kako polepšamo, saj lahko vozimo kateri koli motorni čoln ali jadrnico do dolžine 24 metrov. Prav tako nam to omogoča vožnjo motornih skuterjev oziroma »jetsky-jev«, ki so še kako zabavni za vožnjo po vodi. 

Izpit za čoln Koper nam nudi svobodo na morju

Da pa pridobimo sam izpit za čoln Koper, pa je potrebno opraviti tečaj in izpit za čoln Koper. To pa zato, saj je izpit za čoln dokument, ki potrjuje, da ima posameznik ustrezno znanje in pa veščine za opravljanje čolna na vodnih površinah.  

Na tečaju se bomo učili raznih veščin, ki so potrebne za obvladovanje vožnje po morju in upravljanju motornega čolna. Zagotovimo si torej znanje o varnosti, pravilih na vodi, navigaciji, upravljanju s čolnom in pa razna pravila o uporabi opreme povezane s čolnom. Sam program, ko opravljamo izpit za čoln Koper, je sestavljen iz praktičnega in teoretičnega dela. Teoretični del zajema znanje o pravilih plovbe, signalizacije, navigacijskih znakih, ravnanja v primeru nesreče, varnosti in pa še znanje prve pomoči. Med tem pa praktični del vključuje samo vožnjo s čolnom, manevriranje, privezovanje in pa še vse ostale spretnosti, ki so potrebne za varno upravljanje z motornim čolnom. 

V kolikor bi si radi torej polepšali počitnice oziroma dopust na morju, bo izpit za čoln korak v pravo smer. Tako smo nekoliko bolj svobodni in se lahko odpravimo nekaj krogov po slovenski ali pa tudi po sosednjih obalah. Prav tako se bomo lahko z izpitom za čoln odpravili kam s prijatelji in si tako polepšali kakšno popoldne. Poleg tega pa imamo tudi pravico do jadranja, saj nam izpit za čoln Koper omogoča upravljanje jadrnice do 24 metrov.