Zaščitna oblačila pri pleskanju hiše

Že dolgo prosim moža, da naj pokliče sovjega brata, ki pleska hiše, ker je naša hiša potrebna beljenja. Če bi sama znala, bi se takoj lotila, nadela bi si zaščitna oblačila in prepleskala hišo, tako pa ne znam. No končno je mož šel do brata in že naslednji dan se je pripeljal z barvo, da vse prebelimo. Pri njemu gre to zelo hitro, vsem razdeli delo in nadane si zaščitna oblačila, ki jih ima vedno za pleskanje in že začne. 

Vse po vrsti po komandira in tako se celi dan dela in zvečer je hiša prepleskana. Ne bom rekla, da mi to ni všeč, še kako mi je, a je naporno, ker delamo kot nori, tudi midva z možem bi potrebovala zaščitna oblačila, ker ta oblačila, ki sva imela čez dan, lahko vrževa stran ali pa jih pustiva za naslednje beljenje. Ko enkrat pride barva na oblačila ne gre dol, tudi od moževega brata so delovna oblačila čisto zamazana od barve, a on je tega navajen in nosi vedno ena in ista zaščitna oblačila, da tako ne uniči preveč oblačil.

To pa je tempo. Delali smo celi dan, morala sem še poskrbeti za prehrano, jaz vam povem ,da sem bila zvečer utrujena, da sem padla dol. Midva z možem sva bila čisto zamazana, brat si je lepo slekel zaščitna oblačila in spodaj je bil čist in lepo oblečen. To je to. 

Jaz sem skušala najina oblačila vseeno oprati, pa žal barva ni šla dol, tako da sem jih na koncu vrgla v smeti. Ja, še kako prav bi prišla zaščitna oblačila, kot jih ima od očeta brat, kajti takšna zaščitna oblačila ti pridejo vedno prav, ko delaš grda in umazana dela. Takšna zaščitna oblačila bi moral vsak imeti v svoji garaži in tako ne bi umazal svojih lepih oblačil. Kajti če delaš z trdovratno umazanijo, potem že veš, da ne boš mogel tega oprati.