Nespresso zgodba je stara že več desetletij

Na kaj vas asociira Nespresso? Ljubitelji kave boste zagotovo takoj vedeli, o čem nameravamo pripovedovati. Gre za podjetje, ki ima sedež v Lozani, v Švici, deluje pa po več kot 80 državah po vsem svetu. Zaposlenih ima okoli 13 000 oseb, ponaša se z več kot 800 butiki. A o teh podatkih zagotovo ne razmišljate, ko pijete njihovo vrhunsko kavo, ki je na trgu na voljo v več različnih okusih.

Sicer pa so strokovnjaki za kavo Nespresso po svetu iskali najboljša območja za gojenje kave. V prav vsaki izbrani regiji – od gozdnatih vrhov Sumatre do gričev ter dolin Nikaragve, so vzpostavili partnerstvo z lokalnimi strokovnjaki za kmetijstvo. Tako se je pričelo izvajati poslanstvo za preizkušanje zahtevnih pa tudi nadvse inovativnih kmetijskih praks. Njihov ključni cilj pa je bil ustvariti prav posebne in neverjetne nove arome ter okuse kave.

 

Kava z bogato, žametno teksturo in osupljivim lesenim okusom

Poznate Nespresso Master Origin? Če ne, ga morate nujno spoznati. Gre za kavo, ki nastane iz kavnih zrn z izjemno bogato pa tudi žametno strukturo. Za piko na i vas preseneti še z osupljivim lesenim okusom.

In kako je tovrstna kava Nespresso sploh nastala? Stalna vlažnost v Sumatri je pobiralce kavnih zrnc vodila k pobiranju, ko so bila zrna še mokra. In ravno to je ustvarilo omenjeno teksturo in okus. Na trgu je na voljo več tipov Nespresso Master Origin. Lahko izbirate med Master Origin Indonesia, Ethiopia, India, ne nazadnje še Nicaragua.

 

Pred prazniki nakup kavnega aparata Nespresso

Pitje kave je za marsikoga izjemno prijeten običaj. Ker so nas časi prisilili, da kavo in druge napitke najpogosteje pijemo kar doma, ste najverjetneje v zadnjem času zagotovo kupili kakšen pripomoček oziroma aparat, s katerim ustvarjate edinstvene napitke.

Če nakup kavnega aparata še načrtujete, se vam ga morda splača kupiti tik pred prazniki, saj boste naleteli na kakšno prav posebno akcijsko ponudbo. Aparat za kavo Nespresso je zagotovo odlična izbira.